Exil

Exil je slovenská eurodance hudobná skupina ktorú založili dvaja bratia Tibor a Roman Jediný, v roku 1991.

Biografia

Exil začinal najmä na vystúpeniach a tanečných zábavách, kedy v roku 1994 odohral rekordný počet vystúpení v počte 119-krát. Vo februári 1995 vznikli ich prvé skladby vo vlastnom štúdiu ako „Sing with me“, „Dream on“ a „Man on the run“. Ďalej v marci 1995 pokračovali skladbami „Miracle“ alebo „She loves you“, ktoré sa taktiež objavili na ich prvom debutovom albume Go Go Happy Go z mája 1995.

Medzi ich najznámejšie skladby patrí rozhodne „Kamarát“ alebo skladby „Go Go Happy Go“, „Holiday“ či „Pohoda“. Celkovo skupina vydala 4 albumy, 3 vianočné hudobné kompilácie a taktiež bola známa v niekoľkých známych projektoch ktoré im v predaji priniesli zlatú platňu alebo iné ocenenia ako Kamaward ’97 či Maxisuper ’97. Taktiež sa skupina objavila aj v nominácii na slovenskú hudobnú cenu Aurel.

V súčasnosti skupina Exil ponúka pódiové vystúpenia na rôzne podujatia alebo živú hudobnú produkciu.

Diskografia

Albumy

  • 1995 Go Go Happy Go – Relax, CD, MC
  • 1996 I Want You – Relax, CD, MC
  • 1997 We Can Do It – EMI, CD
  • 1998 Pohoda – EMI, CD

Kompilácie

  • 2000 Vianoce 1,2,3 – EMI, CD
  • 2001 Evergreeny pre vás – EMI, CD

Single

  • 1995 „Go Go Happy Go“
  • 1995 „Sing With Me“
  • 1995 „Miracle“
  • 1996 „Kamarát
  • 1997 „We Can Do It“

Videoklipy

  • 1995 „Holiday“
  • 1996 „Kamarát“
  • 1997 „We Can Do It“
Zdoj: sk.wikipedia.org
Bài viết liên quan

Viết bình luận

Your email address will not be published. Required fields are marked *